?

Log in

No account? Create an account
 
 
18 August 2011 @ 10:07 pm
 
Ultramotivoituneena avasin tänään JLPTn 3. tasoon valmistavan kirjan ja tajusin etten tajua mitään????
mun japsitaito, mihin se on mennyt.
MUTTA eihän mua pieni ymmärtämättömyys haitannut vaan nytpä sain tilaisuuden kaivaa ELEKTRONISEN SANAKIRJANI (300e) ja käyttää sitä ekaa kertaa Suomeen paluun jälkeen. ........Jos siinä on akkua.


Pengoin myös laatikosta mun vanhempia japaninoppikirjoja ja monisteita ja löysinpäs kaikkia muistoja herättäviä aarteitakin.
Kuten kirjeen joka jokaisen vaihto-oppilaan piti tehä ittelleen vuoden alussa että "sitä voi sit lukee jos tulee vaikeeta vuoden aikana". Lysti oli kallista ja jos kaikki paska kaatuu niskaan niin parempi siinä vaiheessa vaan painaa eteenpäin vaikka väkisin, luuseri. Olisin varmaan alkanut itkeen jos olisin tota koittanut vaikeena hetkenäni lukee. Itkenyt, enkä koskaan enää lopettanut.
(mulla olis myös tokion olympic centerin parit ruokaliput että sit ku mennään japaniin niin voidaan siä käydä syömässä. on kyllä kaks vuotta vanhoja, mutta ei ne sitä varmaan huomaa)
Ja mun kouluvihot niiltä ajoilta löyty. Rakastan niitä. Niissä on muistiinpanoja japaniks (aina kopioin taululta tekstit), suomeks (että ymmärtäisin taululta kopioidut tekstit "jotenkin liittyy tehtävään 12. jotenkin.")
sit niissä on ihan uskomattomia aivoripuleita ("nyt väsyttää. ei väsytäkään. hmm tänään vois mennä ostaan karkkia. tai donitsia. haluaiskohan doro ostaa mun kaa donitseja, mää ainakin haluan. onkohan kananmunan ja sielun kirjotusmerkit samat, koska ne on tama kummatki. aa mun hopeet putoaa").
Ja välissä aiheeseen sopivia piirustuksia mm. kalkaroksesta ja laamoista.
Ja joitain kommentteja joita en tahdo ikinä unohtaa ("jos joku pyötyy niin ope tulee elvyttään, että kertokaa etukäteen jos kuolette mieluummin." SE OPETTAJA OLI IHAN HELVETIN KUUMA. se oli kuumin japsi jonka näin sen vuoden aikana. helvetti. olis pitänyt pyörtyä.)


.... tästähän tuli tämmönen. mmh. en löytänyt tuolta laatikosta sitä vihkoa jota alunperin lähdin ettiin. enkä sitä kanjireenijuttua. missäköhän ne on.
no.
ihan sama.huomenna perseet.
 
 
Mood: accomplishedaccomplished